Vil·la romana de Torre Llauder

Data i hora

Dissabte, 3 de febrer del 2024

12:00 - 13:00

Ubicació

Mataró

Mataró, Maresme, 08301

Contingut patrocinat

Descripció

Descobrim les restes de la vil·la romana de Torre Llauder, principal jaciment arqueològic de l'antiga ciutat d'Iluro

La vil·la romana de Torre Llauder, que va pertànyer al territori de la ciutat d'Iluro (l'antiga Mataró romana), va ser construïda a l'època d'August (segle I aC - I dC) i va viure la seva màxima esplendor al segle III.

Les restes visitables del jaciment arqueològic permeten descobrir les dependències senyorials d'una vil·la romana amb paviments decorats amb mosaic a les habitacions, una zona de banys amb recorregut d'aigües calentes, tèbies i fredes (caldari, tepidari i frigidari) i dos peristils o patis. 

La vil·la va ser descoberta l’any 1961 per l'arqueòleg mataroní Marià Ribas i el seu equip. Davant de la importància del jaciment, va ser declarat bé cultural d'interès nacional.

En l'actualitat, encara es duen a terme treballs arqueològics en el jaciment, centrats en l'excavació i documentació de nous sectors i en la conservació i restauració de les restes visitables.

Activitat gratuïta, sense aforament limitat

En cas de pluja s’anul·larà la visita.

Equipament no accessible per a persones amb mobilitat reduïda. Disculpeu les molèsties. 

93 741 29 30  (de 9 a 14 h) | .

Imagina un lloc on cada dia és una nova descoberta. Això és Mataró: un univers de cultura esperant ser explorat per tu. Comença la teva aventura avui, descobreix què està passant demà, continua explorant durant la setmana, i culmina amb un cap de setmana espectacular. Deixa't sorprendre per tot el que Mataró pot oferir-te.

Mataró

Dissabte 3 de febrer del 2024

Tickets.svg

El temps

Detalls de l'Esdeveniment

L'esdeveniment ha finalitzat.
Durada aproximada: 1 hora
Enllaç a l'esdeveniment:Vil·la romana de Torre Llauder

Suggerir un canvi

Contingut patrocinat