‘Tàpies. L’empremta del zen’

al

‘Tàpies. L’empremta del zen’

Data i hora

Del 13 de desembre del 2023 al 23 de juny del 2024

Consultar horaris

Ubicació

Fundació Antoni Tàpies

Barcelona, Barcelonès, 08001

Contingut patrocinat

Descripció

Tàpies. L’empremta del zen se centra en l’interès de Tàpies per l’obra d’alguns monjos japonesos dels segles XVIII i XIX que van ser transmissors dels ensenyaments del budisme zen, i que van desenvolupar una actitud crítica i una voluntat de trastocar l’escala de valors convencionals –inclosos els de la pràctica artística–, com ara Hakuin, Sengai, Jiun, Tōrei, Rengetsu.

L’exposició mostra com Tàpies va integrar al seu llenguatge, i a la tradició occidental que li era pròpia, moltes de les actituds, imatges i tècniques que aquests artistes utilitzaven. No es tracta d’un procés de mimesi, sinó d’assimilació d’una manera de treballar, i també d’una visió del món que la tradició japonesa ha sabut conservar en els temples i els jardins, els poemes i les cal·ligrafies, les ceràmiques i les pintures.

Imagina un lloc on cada dia és una nova descoberta. Això és Barcelona: un univers de cultura esperant ser explorat per tu. Comença la teva aventura avui, descobreix què està passant demà, continua explorant durant la setmana, i culmina amb un cap de setmana espectacular. Deixa't sorprendre per tot el que Barcelona pot oferir-te.

El temps

Detalls de l'Esdeveniment

Acaba en 2 mesos
Enllaç a l'esdeveniment:‘Tàpies. L’empremta del zen’

Suggerir un canvi

Contingut patrocinat