Simfonia Patètica de Txaikovski: Patricia Kopatchinskaja i Ludovic Morlot

Simfonia Patètica de Txaikovski: Patricia Kopatchinskaja i Ludovic Morlot

Data i hora

Divendres, 12 de gener del 2024

Consultar horaris

Ubicació

L'Auditori de Barcelona - Sala 1 Pau Casals

Barcelona, Barcelonès, 08001

Contingut patrocinat

Descripció

Quan el 1944 es va crear l’Orquestra Municipal de Barcelona –que ha arribat als nostres dies amb el nom d’OBC–, Eduard Toldrà va ser el seu director fundador. Abans de la Guerra Civil, però, havia destacat com a gran violinista i també com a compositor, i va veure premiada la seva sardana Empúries, que va estrenar l’Orquestra Pau Casals.

Patricia Kopatchinskaja és també una violinista excepcional. De la seva mà arriba finalment a Barcelona Corpo elettrico, obra de Luca Francesconi. Encarregada el 2020 per diverses institucions musicals –entre elles, L’Auditori–, la pandèmia va endarrerir-ne l’estrena i també la seva esperada presentació a la capital catalana.

Una epidèmia també va afectar l’autor de la darrera peça. El còlera va acabar amb Piotr Ilitx Txaikovski només nou dies després de l’estrena de la Sisena simfonia Patètica en la qual havia treballat incansablement, buscant «una simfonia exemplar», durant els seus últims mesos de vida.

Repertori

Eduard Toldrà: Empúries, sardana lliure per a orquestra (1926) 7′

Luca Francesconi: Corpo elettrico per a violí, orquestra i electrònica (2020) 30′ – Estrena nacional, coencàrrec de L’Auditori

Piotr Ilitx Txaikovski: Simfonia n. 6 en si m, op. 74, “Patètica” (1893) 45′

Artistes

Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC)

Patricia Kopatchinskaja, violí

Ludovic Morlot, direcció

Imagina un lloc on cada dia és una nova descoberta. Això és Barcelona: un univers de cultura esperant ser explorat per tu. Comença la teva aventura avui, descobreix què està passant demà, continua explorant durant la setmana, i culmina amb un cap de setmana espectacular. Deixa't sorprendre per tot el que Barcelona pot oferir-te.

El temps

Detalls de l'Esdeveniment

L'esdeveniment ha finalitzat.

Suggerir un canvi

Contingut patrocinat