Espai 3 - La Granja

Dijous 11 de gener del 2024

Tickets.svg

Rehabilitem - Els ajuts de rehabilitació d'habitatges i edificis

Data i hora

Dijous, 11 de gener del 2024

18:30 - 19:30

Ubicació

Espai 3 - La Granja

Santa Perpètua de Mogoda, Vallès Occidental, 08130

Contingut patrocinat

Descripció

Xerrada. Un habitatge saludable és aquell que garanteix la salut i benestar de les persones que l'ocupen.

La Unió Europea amb els Fons Next Generation ha previst un paquet d'ajudes dirigides al ciutadà per a incentivar la rehabilitació energètica dels edificis i dels habitatges, l'economia local i la sostenibilitat del planeta. Però per a la rehabilitació d'un edifici és necessari la implicació i acompanyament a les comunitats de diversos professionals especialitzats. Les Oficines Locals i Comarcals d'Habitatge i les Oficines Tècniques de Rehabilitació de Catalunya, son les entitats on s'ha d'adreçar el ciutadà per a informar-se i sol·licitar les subvencions.

Acte dirigit a la ciutadania i als professionals del sector amb l'objectiu d'informar i resoldre dubtes sobre la gestió dels ajuts europeus. Hi intervindran les persones referents de l'Oficina d'Habitatge de Santa Perpètua de Mogoda i de les Oficines Tècniques de Rehabilitació dels Col·legis professionals implicats en la gestió de els subvencions per a la rehabilitació d'edificis i d'habitatges.

Programa

 • 18:30 h Benvinguda per part de l'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda i del Consell Comarcal del Vallès Occidental:
  • Isabel Garcia Ripoll, alcaldessa de Santa Perpètua de Mogoda.
  • Andrés Medrano, conseller comarcal delegat per a Transició Energètica i responsable del programa d'impuls a la presentació de sol·licituds d'ajudes als fons Next Generation.
  • Laura Navarro, consellera comarcal, delegada per a temes d'Habitatge i responsable comarcal de l'Oficina Comarcal de Rehabilitació d'Habitatges.
 • 19:00 h Presentació de l'estratègia municipal en matèria de rehabilitació en base a les 3 línies d'actuació:
 1. Subvencions municipals a la instal·lació d'ascensors i actuacions de millora de l'accessibilitat, i per actuacions de rehabilitació edificatòria, en edificis de tipologia residencial unifamiliar i plurifamiliar per part de Sergi Hernández, regidor de canvi climàtic i transició energètica, habitatge, cooperació i drets humans de Santa Perpètua de Mogoda.
 2. Delimitació de l'Àrea de Conservació i Rehabilitació (ACR) al Barri de Can Folguera Antic per part de Glòria Almena, Cap de la Unitat d'Habitatge i l'Oficina Local d'Habitatge de Santa Perpètua de Mogoda.
 3. Presentació dels Programes 3 i 5 referent a les subvencions Next Generation per la rehabilitació per part de Mireia Figueras, arquitecta comarcal i tècnica vinculada als programes esmentats.
 • 19:30 h Taula informativa sobre els aspectes pràctics de la tramitació dels ajuts Next Generation i resolució de dubtes:
  • Eva Bonet, coordinadora de l'Oficina Tècnica de Rehabilitació de Catalunya del Col·legi de l'Arquitectura Tècnica de Barcelona.
  • Víctor Forns, coordinador de l'Oficina Tècnica de Rehabilitació de Catalunya del Col·legi d'Administradors de Finques de Barcelona-Lleida.
  • Claudia Pecharroman, arquitecte de l'Oficina Tècnica de Rehabilitació de Catalunya del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya.
  • Modera: Marta Pradal, Tècnica de l'Oficina d'Habitatge de la Diputació de Barcelona
 • 20:30 h Tancament acte

Org.: Oficina d'Habitatge de la Diputació de Barcelona

Imagina un lloc on cada dia és una nova descoberta. Això és Santa Perpètua de Mogoda: un univers de cultura esperant ser explorat per tu. Comença la teva aventura avui, descobreix què està passant demà, continua explorant durant la setmana, i culmina amb un cap de setmana espectacular. Deixa't sorprendre per tot el que Santa Perpètua de Mogoda pot oferir-te.

El temps

Detalls de l'Esdeveniment

L'esdeveniment ha finalitzat.
Durada aproximada: 1 hora

Suggerir un canvi

Contingut patrocinat