Mataró

Diumenge 3 de març del 2024

Tickets.svg

Rastres compartits

Data i hora

Diumenge, 3 de març del 2024

12:00 - 13:00

Ubicació

Mataró

Mataró, Maresme, 08301

Contingut patrocinat

Descripció

Visita guiada a l'exposició Català Roca / Ramon Manent. Rastres compartits

Rastres compartits s’emmarca en la commemoració de l’Any Francesc Català-Roca, amb motiu del centenari del seu naixement.

Un rastre és el senyal que una cosa extingida, destruïda, ha deixat de la seva existència, i la fotografia és el gran mitjà per testimoniar allò que ja no existeix.

Francesc Català-Roca i Ramon Manent són dos fotògrafs que ens lleguen el rastre d’uns paisatges, una gent i unes activitats que ja no existeixen. Ambdós van recórrer l’Espanya de la segona meitat del segle XX fixant el món d’on venim per transmetre’l a les generacions posteriors. Però no es tracta només de transmetre una realitat ara inexistent, sinó de saber-la veure convertida en fotografia.

"Una imatge val més que mil paraules", diu el proverbi xinès. Seguint el criteri de Català-Roca, compartit per Ramon Manent, l’exposició no té cartel·les. Les fotografies són per llegir-les mirant, observar-les. Els peus de foto han fet força mal perquè la gent els llegeix i no mira les fotografies. Els llibres de fotografia no han de portar text al costat de la imatge; la gent s’ha d’acostumar a llegir la fotografia, observant-la, intentant de saber què va voler dir el fotògraf, descobrint coses que el fotògraf no va advertir.

Tot consisteix a saber mirar.

Imagina un lloc on cada dia és una nova descoberta. Això és Mataró: un univers de cultura esperant ser explorat per tu. Comença la teva aventura avui, descobreix què està passant demà, continua explorant durant la setmana, i culmina amb un cap de setmana espectacular. Deixa't sorprendre per tot el que Mataró pot oferir-te.

El temps

Detalls de l'Esdeveniment

L'esdeveniment ha finalitzat.
Durada aproximada: 1 hora
Enllaç a l'esdeveniment:Rastres compartits

Suggerir un canvi

Contingut patrocinat