Mataró

Divendres 2 de febrer del 2024

Tickets.svg

Projecte de restauració de les campanes de Santa Maria

Data i hora

Divendres, 2 de febrer del 2024

18:30 - 19:30

Ubicació

Mataró

Mataró, Maresme, 08301

Contingut patrocinat

Descripció

Activitat emmarcada dins dels actes de celebració de La Candelera 2024.

Presentació a càrrec del Museu Arxiu de Santa Maria i els Campaners de Santa Maria del projecte de rehabilitació funcional del campanar de la basílica de Santa Maria, que inclou la fosa d’una nova campana «Carme» i la renovació de tots els elements de subjecció i contrapès de les altres. 

Es tracta de l’actuació més important feta al campanar des del segle passat i permetrà restituir el repertori històric i garantir la continuïtat del toc manual de campanes, declarat com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per la UNESCO i amb un llarg arrelament a la ciutat. 

La finalitat de la rehabilitació proposada és la de revertir les disfuncions i les patologies constatades en els bronzes de la basílica, fer que el campanar recobri plenament la seva dimensió instrumental i recuperi anteriors elements patrimonials físics i d’altres d’immaterials.

Els assistents que ho desitgin podran presenciar el repic de campanes (19.45 h) que hi haurà prèviament a la Missa solemne de la Mare de Déu Candelera.


Imagina un lloc on cada dia és una nova descoberta. Això és Mataró: un univers de cultura esperant ser explorat per tu. Comença la teva aventura avui, descobreix què està passant demà, continua explorant durant la setmana, i culmina amb un cap de setmana espectacular. Deixa't sorprendre per tot el que Mataró pot oferir-te.

El temps

Detalls de l'Esdeveniment

L'esdeveniment ha finalitzat.
Durada aproximada: 1 hora

Suggerir un canvi

Contingut patrocinat