Aquest esdeveniment ha finalitzat

Presentació del treball "Temps pel lleure. Esport i cultura popular" - Jornades Europees del Patrimoni

Presentació del treball "Temps pel lleure. Esport i cultura popular" - Jornades Europees del Patrimoni

Data i hora

Divendres, 13 de octubre del 2023

19:00 - 20:00

Ubicació

Biblioteca Municipal

08182 Sant Feliu de Codines, Vallès Oriental

Contingut patrocinat

Descripció

Divendres 13 d'octubre, a les 19.00h, a la Biblioteca municipal es presentarà el treball "Temps pel lleure. Esport i cultura popular. La formació del Fons d’arxiu Club de Futbol Sant Feliu de Codines (1923-2023)" que està fent el Museu Municipal, de digitalització de tot el fons documental del Club Futbol Sant Feliu. 

Existeix un patrimoni documental arreu de Catalunya lligat a les entitats culturals, esportives i del lleure que cal preservar. A Catalunya difícilment es podria entendre sense tenir en compte el protagonisme que exerceix aquesta densa xarxa d’entitats en el terreny de la cohesió social i de l’arrelament cultural. La naturalesa, però, d’aquestes entitats, fonamentades en el voluntariat, sovint no permet atendre com cal el seu patrimoni documental. 

És per això, que aprofitant la commemoració del centenari (1923-2023) del Club de Futbol Sant Feliu de Codines, des del Museu Municipal can Xifreda han iniciat un projecte per a recuperar i catalogar el seu fons d’arxiu: crides a la ciutadania per a recollir documents, localització de documents a la seva seu social, classificació i digitalització del fons, ets. Sens dubte, es tracta d’un projecte complex i laboriós que cal projectar a mig termini, un projecte que avui ja organitza més de 2.000 documents i fotografies atenent els canons tècnics de l’arxivística internacional.

 

 

El temps

No hi ha dades meteorològiques disponibles.

Suggerir un canvi

Contingut patrocinat