Manifestos Fílmics Feministes IX – ‘Riot Grrrl: les noies a primera fila!’

al

Manifestos Fílmics Feministes IX – ‘Riot Grrrl: les noies a primera fila!’

Data i hora

Del 12 al 14 de gener del 2024

Consultar horaris

Ubicació

Centre de Cultura Contemporània de Barcelona

Barcelona, Barcelonès, 08001

Contingut patrocinat

Descripció

Als anys noranta sorgeix el moviment Riot Grrrl, nascut d’un grunyit de ràbia i concretat en una rebel·lió formada per creadores expulsades i excloses del corrent underground. Les obres d’aquestes artistes van brollar amb especial força en la música i l’autoedició a través de creacions fortament polititzades i produïdes en col·lectiu.

No obstant, el moviment gairebé no va tenir ressonància en el cinema, un mitjà que aquestes creadores consideraven elitista, meritocràtic i masculinitzat. Malgrat tot, algunes autores es van consagrar a la creació de filmografies gamberres que abraçaven les energies del punk i es burlaven de la institució fílmica.

El moviment fílmic Riot Grrrl es nodreix de la rebel·lia de cineastes que des de les avantguardes dilaten els límits del llenguatge cinematogràfic convencional i imaginen noves llengües. D’altra banda, aquest corrent continua tenint ressonàncies en moltes creacions actuals, però, com és el panorama del cinema feminista amateur avui dia? Continua rugint de ràbia?

Gratuït amb reserva.

Imagina un lloc on cada dia és una nova descoberta. Això és Barcelona: un univers de cultura esperant ser explorat per tu. Comença la teva aventura avui, descobreix què està passant demà, continua explorant durant la setmana, i culmina amb un cap de setmana espectacular. Deixa't sorprendre per tot el que Barcelona pot oferir-te.

El temps

Detalls de l'Esdeveniment

L'esdeveniment ha finalitzat.

Suggerir un canvi

Contingut patrocinat