Mataró

Dijous 7 de març del 2024

Tickets.svg

La societat de masses: de la revolució demogràfica a la revolució dels transports

Data i hora

Dijous, 7 de març del 2024

18:00 - 19:00

Ubicació

Mataró

Mataró, Maresme, 08301

Contingut patrocinat

Descripció

A càrrec d'Alexis Serrano, historiador, escriptor i director de l'Arxiu Comarcal del Maresme

Entre els darrers compassos de l’època moderna i els primers de la contemporània es produïren tot un seguit de canvis en l’estructura demogràfica que van alterar completament i de forma profunda la històrica estructura tradicional poblacional de l'antic règim. El vell model fou substituït per un de nou que es definí per un important i sostingut creixement demogràfic que desembocà en allò que coneixem com a societat de masses.

Compassadament es desenvoluparen tot un seguit de canvis que transformaren profundament la ciència, la sanitat, la tecnologia, l’economia, la indústria, les finances... allò que normalment es coneix com a Revolució Industrial.

Aquells canvis socials, culturals i econòmics coincidiren amb l’arribada i la generalització de nous models de transports col·lectius. El ferrocarril fou una de les principals insígnies que caracteritzaren la fi d’una època i l’adveniment del món actual. 

L’arxiu Comarcal del Maresme proposa aquest col·loqui de context a mode de cloenda del cicle de conferències a l’entorn del 175è Aniversari del primer ferrocarril.

Imagina un lloc on cada dia és una nova descoberta. Això és Mataró: un univers de cultura esperant ser explorat per tu. Comença la teva aventura avui, descobreix què està passant demà, continua explorant durant la setmana, i culmina amb un cap de setmana espectacular. Deixa't sorprendre per tot el que Mataró pot oferir-te.

El temps

Detalls de l'Esdeveniment

L'esdeveniment ha finalitzat.
Durada aproximada: 1 hora

Suggerir un canvi

Contingut patrocinat