Sant Feliu de Codines

Dimecres 17 de gener del 2024

Tickets.svg

Festa de Sant Antoni Abat

Data i hora

Dimecres, 17 de gener del 2024

7:00 - 8:00

Ubicació

Sant Feliu de Codines

Sant Feliu de Codines, Vallès Oriental, 08182

Contingut patrocinat

Descripció

Sant Feliu de Codines celebra la festa local de Sant Antoni Abat el dimecres 17 de gener durant tot el dia.

Sant Antoni és el patró dels animals que conviuen amb l’home i també dels pagesos i traginers. A Sant Feliu existeix documentació que data de la celebració d’aquesta festa des del 1728. 

La jornada comença de matinada, amb les torrades amb all i arengades, tot amanit amb vi, a la plaça. A les 11 del matí, les autoritats es dirigeixen cap a l’església, on s’hi celebra una missa solemne i, posteriorment, es realitza la benedicció dels animals, carruatges i cavalleries a la plaça del poble.

Veure la cavalcada dels Tres Tombs és tot un espectacle ja que els carruatges competeixen entre ells per veure quin és el més ben engalanat i el més original. La cavalcada transcorre en forma de cercavila fins a les cases dels dos administradors de la festa, els quals conviden a tothom a coca, figues i vi bo.

Els actes matinals acaben amb la tradicional Dansa de Sant Antoni. La música d’aquest ball ha estat arranjada pel mestre santfeliuenc Isidre Corderas. A la tarda s’organitza un concurs infantil de dibuix. La festa Major d’hivern s’acaba amb un ball de gala, al Centre Cívic “La Fonteta”.

 

Imagina un lloc on cada dia és una nova descoberta. Això és Sant Feliu de Codines: un univers de cultura esperant ser explorat per tu. Comença la teva aventura avui, descobreix què està passant demà, continua explorant durant la setmana, i culmina amb un cap de setmana espectacular. Deixa't sorprendre per tot el que Sant Feliu de Codines pot oferir-te.

El temps

Detalls de l'Esdeveniment

L'esdeveniment ha finalitzat.
Durada aproximada: 1 hora
Enllaç a l'esdeveniment:Festa de Sant Antoni Abat

Suggerir un canvi

Contingut patrocinat