Caldes d'Estrac

Dijous 18 de gener del 2024

Tickets.svg

Exposició 'Picasso a la retina. Retrats d'artistes catalans'

Data i hora

Dijous, 18 de gener del 2024

Consultar horaris

Ubicació

Caldes d'Estrac

Caldes d'Estrac, Maresme, 08393

Contingut patrocinat

Descripció

Dins dels actes organitzats l'any 2023 per commemorar els 50 anys de la mort de Picasso, presentem l'exposició 'Picasso a la retina. Retrats d'artistes catalans' comissariada per Eduard Vallès i Sebastià Sánchez Sauleda. L'any 1971 Josep Palau i Fabre publicava el llibre 'Picasso i els seus amics catalans', un treball on s'assentaven les bases i s'aportaven nombroses pistes per resseguir les relacions, les amistats i les complicitats de Pablo Picasso amb molts dels protagonistes del tombant de segle a Catalunya. Aquest camí segueix el projecte expositiu que presentem a la Fundació Palau, consistent en descobrir i compartir amb el públic com els artistes catalans de finals del segle XIX i del segle XX van veure i van plasmar la figura de Pablo Picasso al llarg dels anys.

La singularitat d'aquest projecte sobre Picasso rau en la reversió del punt de partida: l'artista esdevé objecte de representació i d'escrutini. Aquesta mirada inèdita permetrà al públic resseguir la imatge de Picasso durant els anys que va viure a Catalunya i més enllà, de la mà de noms tan rellevants de l'art català com Ramon Casas, Ricard Opisso, Pablo Gargallo, Ricard Canals, entre altres. També, la voluntat d'analitzar la mirada de l'art català vers la figura de Picasso, a través d'aquells que el van tractar personalment, aquells que només ho van fer circumstancialment o fins i tot aquells que no el van conèixer, persegueix valorar la importància que l'artista va tenir com a creador al llarg del temps. Per tant, els retrats recollits a l'exposició ens serviran per veure com Picasso va ser ell mateix i el seu rostre matèria pictòrica, deixant-nos sentir amb quins artistes va tenir més complicitats i quins artistes es van interessar tant per la seva figura com per la seva producció artística. Així mateix, a través de la inclusió d'algunes obres on el mateix Picasso va retratar als seus companys de generació, veurem una mirada en dues direccions, un joc que ens servirà per establir la percepció vers l'altre de cadascun dels artistes seleccionats. Finalment, la presència d'alguns autoretrats del mateix Picasso ens serviran per dilucidar si la visió que tenien els artistes catalans de l'època es corresponia amb la que l'artista malagueny tenia de si mateix. Veure si ell realment es percebia tal com el percebien els altres, és clau per comprendre millor el paper i la influència que Pablo Picasso va exercir damunt l'art català dels darrers cent anys.

Imagina un lloc on cada dia és una nova descoberta. Això és Caldes d'Estrac: un univers de cultura esperant ser explorat per tu. Comença la teva aventura avui, descobreix què està passant demà, continua explorant durant la setmana, i culmina amb un cap de setmana espectacular. Deixa't sorprendre per tot el que Caldes d'Estrac pot oferir-te.

El temps

Detalls de l'Esdeveniment

L'esdeveniment ha finalitzat.

Suggerir un canvi

Contingut patrocinat