Diàleg: 'La nit de l'esvàstica' de Katharine Burdekin

Diàleg: 'La nit de l'esvàstica' de Katharine Burdekin

Data i hora

Dilluns, 18 de desembre del 2023

Consultar horaris

Ubicació

Biblioteca Poble-sec - Francesc Boix

Barcelona, Barcelonès, 08001

Contingut patrocinat

Descripció

La nit de l'esvàstica (Duna Llibres, 2023) és una distòpia antiimperialista i antifeixista escrita el 1937 per Katharine Burdekin que s'anticipa a la Segona Guerra Mundial. És un text fonamental per a la ficció especulativa i una denúncia desacomplexada del vincle indissociable entre el masclisme i l'extrema dreta.

Així mateix, s'avança a autors com George Orwell o Margaret Atwood i alerta sobre els perills de la destrucció de la memòria històrica, del control social i de la segregació o de les conseqüències del feixisme i l'autoritarisme.

‌Laura Huerga i Enric Garriga conversaran sobre l'obra de Burdekin. A partir d'aquesta ficció, parlaran del que va passar després, amb l'auge del feixisme, i també del moment actual.

Imagina un lloc on cada dia és una nova descoberta. Això és Barcelona: un univers de cultura esperant ser explorat per tu. Comença la teva aventura avui, descobreix què està passant demà, continua explorant durant la setmana, i culmina amb un cap de setmana espectacular. Deixa't sorprendre per tot el que Barcelona pot oferir-te.

El temps

Detalls de l'Esdeveniment

L'esdeveniment ha finalitzat.

Suggerir un canvi

Contingut patrocinat