Mataró

Dissabte 3 de febrer del 2024

Tickets.svg

Barcelona-Mataró, 1848. El tren del Maresme

Data i hora

Dissabte, 3 de febrer del 2024

18:00 - 19:00

Ubicació

Mataró

Mataró, Maresme, 08301

Contingut patrocinat

Descripció

Amb motiu de la celebració del 175è aniversari de l'entrada en funcionament de la línia ferroviària Barcelona-Mataró, el primer tren de la península Ibèrica, us convidem a fer una visita guiada a l'exposició

Voleu conèixer com era Mataró a mitjan segle XIX?  La visita està centrada a donar a conèixer com era Mataró a mitjans del segle XIX i quin va ser l'impacte de l'arribada del ferrocarril a una ciutat que es trobava en plena transformació. 

La mostra planteja un relat centrat en la descripció del context històric, econòmic, social i cultural de la ciutat de l'època, dels ideals de progrés que van motivar el projecte del ferrocarril, de la figura de Miquel Biada i els orígens comuns de les fortunes de la burgesia comercial catalana del segle XIX, i de l'impacte que l'arribada del tren va tenir a una ciutat com Mataró, que es trobava en un moment de pas d'una economia basada en l'agricultura i la manufactura a una economia de caràcter industrial, amb les seves llums i les seves ombres.

L'exposició exhibeix un conjunt d'objectes i documents procedents dels fons del Museu de Mataró, que es complementen amb d'altres procedents de diverses institucions culturals i col·leccions particulars. La mostra ofereix diferents nivells de lectura, amb la vocació d'esdevenir entenedora per a tota mena de públic. Compta, a més, amb la participació de tres experts que aporten els resultats dels seus estudis i recerques amb relació a alguns dels temes que planteja l'exposició.          

Activitat gratuïta

Aforament limitat a 35 persones, segons ordre d'arribada

Més informació a 93 741 29 30 (de 9 a 14 h) | [email protected]  

Imagina un lloc on cada dia és una nova descoberta. Això és Mataró: un univers de cultura esperant ser explorat per tu. Comença la teva aventura avui, descobreix què està passant demà, continua explorant durant la setmana, i culmina amb un cap de setmana espectacular. Deixa't sorprendre per tot el que Mataró pot oferir-te.

El temps

Detalls de l'Esdeveniment

L'esdeveniment ha finalitzat.
Durada aproximada: 1 hora

Suggerir un canvi

Contingut patrocinat